## IWR Summer School 2024 Applied Modelling of Climate-sensitive Infectious Disease

Program

Time slot	Session	Instructors
	Day 1: Introduction	
08:30-09:00	Registration	
09:00-09:45	Welcome and Official Opening.	Michael Winckler and
	Introduction round and	Joacim Rocklöv
	logistics of the applied	
	modelling of climate-sensitive	
	infectious disease summer	
	course (45min)	
09:45-10:30	Lecture: Introduction to	Joacim Rocklöv
	climate-sensitive diseases and	
	modelling (45min)	
	Coffee break	
11:00-11:45	Lecture: Introduction to	Stella Dafka
	climate science (45min)	
12:00-12:45	Presentation: Introduction to	Charles Hatfield
	spatial data science for climate	
	data (45min)	
	Lunch	
14:00-17:00	Computer tutorial: Climate	Stella Dafka, Pratik Singh, and
	data + Coffee break (3h)	Sumet Khumphairan
	Reception	
Day 2: Statistical models		
09:00-10:00	Lecture: Statistical methods I	Joacim Rocklöv
	(60min)	
10:15-10:45	Presentation: Distributed Lag	Prasad Liyanage
	Models (30min)	
	Coffee break	
11:15-12:15	Lecture: Statistical methods II	Jonas Walin
	(60min)	
	Lunch	
13:15-16:15	Computer tutorial: Statistical	Jerome Baron, Pascale Stiles,
	methods + Coffee break (3h)	and Prasad Liyanage
Day 3: Machine learning models		
09:00-10:00	Lecture: Machine learning	Michael Opata
	methods I (60min)	
10:15-10:45	<b>Presentation</b> : Predicting Avian	Michael Opata
	Influenza outbreaks in Europe	
	(30min)	
	Coffee break	

11:15-12:15	Lecture: Machine learning	Ulrich Paquet
	methods II (60min)	
	Lunch	
13:15-16:15	Computer tutorial: Machine	Michael Opata, Yichao Liu,
	learning methods + Coffee	and Peter Fransson
	break (3h)	
	Social event	
	Day 4: Process-based models	
09:00-10:00	Lecture: Process-based models	Robert Scheichl
	and methods I (60min)	
10:15-10:45	Presentation: Integration of	Julian Heidecke
	climate-sensitivity in the	
	parameterization of process-	
	based models (30min)	
	Coffee break	
11:15-12:15	Lecture: Process-based models	Åke Brännström
	and methods II (60min)	
	Lunch	
13:15-16:15	Computer tutorial: Process-	Pratik Singh, Julian Heidecke,
	based models and methods +	and Peter Fransson
	Coffee break (3h)	
Day	7 5: Process-based models cont. & O	utlook
09:00-09:45	<i>Lecture:</i> Process-based models	Robert Scheichl
	and methods III (45min)	
10:00-10:45	Tutorial: TBA	Peter Fransson
	Coffee break	
11:15-11:45	Pitches for EU + Closing	Joacim Rocklöv
11.15-11.45	(30min)	JOACHII KOCKIOV
11:45-13:15	Networking + Lunch	